Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanıcı Adı Şifre: Beni hatırla

sincili_interrail_2010
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
  • Sayfa:
  • 1
  • 2

BAŞLIK: sincili_interrail_2010

sincili_interrail_2010 11 ay, 2 hafta önce #9167

• sincili
  • ( Kullanıcı )
  • Eski Interrailci
  • Gönderiler: 73
  • 
Hazırlık Aşaması

Gitmeye karar verdiğim rota

Amsterdam – Paris – Barselona – Venedik – Roma

15 gün kalacagım için bu rotayı tercih ettim arada bazı yerleri atlamak zorunda kaldım interraili istediğiniz kadar uzatabilirsiniz ama bu daha fazla zaman ve para kaybı demek tabiki ben ilk defa gideceğim için fazla uzun tutmak istemedim süreyi maddi durumun da etkisi oldu tabi ama daha fazla param olsaydıda ilk defa gideceğim için kısa tutardım sonucta tecrübe kazandıktan sonra uzun planlar yapmak daha mantıklı gibi geldi bana bu kararımda haklı oldugumu donunce anlamıs bulunmaktayım 15 gun bile baya uzun geldi bana

Durum böyle olunca vizeye Hollanda’dan basvurmam gerekti ve bende bu işi nasıl yaparım diye arastirmaya başladım Hollanda İdata şirketi vasıtasıyla basvuruları kabul ediyor siz evraklarınızı hazırlayıp İdata’ya teslim ediyorsunuz onlarda düzenleyip sizin yerinize konsolosluğa iletiyor.

İdata istanbulu arayıp vizeye istanbuldan basvurup basvuramayacgımı sordum cunku sitelerinde Türkiyedeki illere göre ofisleri paylaştırmışlardı ve benimki İzmir ofislerine denk geliyordu bende arayıp sordum telefondaki bayan bana bir sorun olmayacagını istanbuldan basvurabileceğimi söyledi.Bende evrakları hazırlamaya basladım
"!...Cesaretin bittiği yerde Esaret başlar...!"
Son Düzenleme: 11 ay, 2 hafta önce Düzenleyen sincili.

Cvp: sincili_interrail_2010 11 ay, 2 hafta önce #9168

• sincili
  • ( Kullanıcı )
  • Eski Interrailci
Hazırladığım Evraklar

1_Vize Basvuru Formu

İdatanın sitesinden indirebileceğiniz ve cıktısını alıp doldurmanız gereken basvuru formu.

2_Hostel Rezervasyonu

Söyle ki konsolosluklar basvurdugunuz ülkede daha fazla kalmanızı istiyorlar mesela ben 15 gunluk interrail gezimin 8 gununu Amsterdam da kalacagım sekilde planlayıp rezervasyonumu ona göre yapmıstım (daha sonra iptal ettirdim tabi) diğer kalacagınız ülkelerdeki hostel rezervasyonunu da isteyebiliyolar gitmeden hepsini ayarlamakta fayda var hostel rezervasyonunu kolayca yapabileceginiz siteler mevcut bu sitelerde rezervasyon yaptırıp tekrar iptal edebilirsiniz kolayca bu yusden mutlaka bu rezervasyon olayını yapın derim.

Rezervasyonu yaptıktan sonra size gelen mailden hareket ederek rezervasyonunuzun cıktısını alıp belgelerinize ekleyin.

3_Gidiş Dönüş Bilgisi

Nasıl gidip nasıl döneceğinize dair belgeler hollandaya uçak dısında bir yolla gidemeyeceğinize göre hollandaya gidiş ucak bileti rezervasyonu ve dönüşü nasıl yapacaksanız yine ucaklaysa ucak bileti rezervasyonu belgeleri trenle dönecekseniz buu belirtir bir dilekçe gerekli olabilir ve eger sizin vizenizi onaylarlarsa önce sizden bu biletleri satın almanızı istiyorlar satın alıp bileti gösterdiğinizde vizeyi veriyolar.Ben yüzsüzlük yapıp kesin vize alacakmısım gibi direkt satın aldıgım için bende böyle bir durum olmadı Smiley satın aldım cünkü rezervasyon yaptırma imkanım yoktu almak durumundaydım ama iptal ettirebilecegim türde biletlerden aldım biliyosnuz ki biletler çeşit çeşit iptal ettiremeyeceğiniz türde olanlar,iptal edince paranızın belli bir kısmını iade edenler,iptal edince hepsini geri verenler falan filan bunlara dikkat edin bileti alırken.

4_Sponsor Dilekçesi

Burada size sponsor olacak yani masraflarınızı karsılayacak kişi herkimse tabi birinci derecede yakın olması anne baba gibi avantaj ona bir dilekçe yazdırıyosunuz işte su su tarihlerde avrupada seyahat edecek olgum kızım yavrum herkimse Smiley onun tüm gezi seyahat masrafları tarafımdan karsılanacaktır diye ve bu kişiye ait belgeleri ev ruhsatı,araba ruhsatı,maaş bordrosu,kredi kartı ekstreleri,banka cüzdanı falan ne varsa onlarıda belgeleyip bu dilekçeye ekliyosunuz.Ne kadar fazla belge gösterirseniz sizin için avantaj olacaktır.

5_Seyahat Planı

Avrupada hangi ülkede ne kadar kalıcagınızı ve rotanızı kısaca anlatacagınız seyahat planı ben rotayı iyice anlasınlar diye google mapte rotayı cızıp cıktısını alıp arkasına koymustum.

6_Banka Hesap Cüzdanı

Hollanda vizesi için avrupada kalacagınız her gun içim hostel ve gidiş dönüş ucak bileti harcamalarınızın dısında günlük 34 avro harcamak için yeterli paranız oldugunu ibraz etmeniz gerekir yani 10 gun kalacaksanız en az 340 avro para gostermeniz gerekiyor tabi daha fazla olursa sizin için avantaj ama en az deger bu.

7_Pasaport Fotokopisi

Pasaportunuzun 1,2 ve son sayfasının fotokopileri isteniyor.

8_Fotograf

Fotografla ilgili ayrıntılı bilgi yine İdata nın sitesinde mevcut ordan bakabilirsiniz.

9_Seyahat Sigortası

Gezi tarihlerini kapsayan seyahat sigortası ben 20 tl ye 15 gunluk sigorta yaptrdım hesabımın oldugu bi özel banakadan.Bütün bankalar yapıyor sorarak en uygununu bulabilirsiniz.

10_İnterrail Tren Bileti

Tren biletini almadan vizeye basvuramıyorsunuz mutlaka almanız gerekli eger vize alamazsanız % 15 kesinti ile bileti iade edip paranızı geri alabilirsiniz biletinizi TCDD den alabileceginiz gibi Genctur sirketindende temin edebilirsiniz İstanbul istiklal caddesi üzerinde yerleri Galatasaray Lisesine yakın bir yerde 10 dk da biletnizi hazırlanıyor.Bu biletin birde fotokopisi gerekli İdata da gerceğine bakıp fotokopisini alıyorlar

Cvp: sincili_interrail_2010 11 ay, 2 hafta önce #9169

• sincili
  • ( Kullanıcı )
  • Eski Interrailci
Basvuru Asaması

Bütün bu evrakları hazırladıktan sonra 16 eylülde istanbuldaki idatanın ofisine basvuruda bulundum evraklarımı teslim ettiğimde bana 17 sinde yani yarın konsoloslukta mülakata girecegimi sonucunda 22 sinde gelip pasaportu aldıgımda ögrenecegimi söylediler.

Ertesi gün bana verdikleri saatten biraz erken konsoloslukta hzır bulundum benden öncekiler geldiği ve birtek ben kaldıgım için beni hemen aldılar içeriye gişedeki görevli bana oarad ne yapacagımı nerde kalacagımı nasıl gidecegimi falan sordu ailemle ilgili bikaç soru sordu ve tamam dedi gidebilirsiniz.

Bende 22 sini beklemeye basladım 21 inde cep telefonuma bir mesaj geldi İdatadan pasaportunuz hazır gelip alabilirsniz diye bende merakla hemen atladım otobüse ve İdataya gittim pasaportumu aldım ve vizem onaylanmıstı

Yani toplamda 5 gun surdu vizeye basvurmam ve almam tabi her zaman böyle olacak diye bir şey yok vizeye basvurmadan önce gideceğiniz günüde dikkate alarak erken bi tarihte vizeye basvurmanızda fayda var.

Aslında günlük tarzı bir yazı hayal etmiştim ama amsterdamdan sonra günlüğe cok fazla vakit ayıramadım ve amsterdamda gunluk tarzı yazdıgım seyi inceledimde cok fazla gereksiz ayrıntılar var sıkılmayın diye her sehirle ilgili ayrı ayrı yazıcam umarım size ve gidecek olanlara faydalı olur bir hatam olur ise affola…

Cvp: sincili_interrail_2010 11 ay, 2 hafta önce #9170

• sincili
  • ( Kullanıcı )
  • Eski Interrailci
Amsterdam

30 Eylül 2010 da sabah saat 10:20 gibi bindiğim ucak ogleden sonra saat 13:00 gibi Amsterdam schiphol Havalimanına ulaştı oradan hemen trene binip 4 avro 20 cent vererek aldıgım biletle Amsterdam centraale gittim.

Burada bir şeyi belirtmem gerek ben interrail biletimi 10 gün içinde 5 gün flexi olarak aldım yani 10 günlük bir zaman dilimi belirtiyorsunuz ve bu 10 gunluk dılım ıcınde 5 gun bu bileti kullanma hakkınız var.Bu yuzden ben zamandan kaybetmemek için amsterdamda nasıl olsa kullanmıyacagım diye amsterdamdan ayrılacagım gun tren biletimi baslattım bu yuzden havaalanından Amsterdam centraal tren garına giden trene para vererek bilet aldım eger biletim baslamıs olsaydı sanırım bu parayı vermeme gerek yoktu.

Amsterdam centraale ulaştıgımda önce ilk iş bir dahaki duragın yani parisin tren bileti rezervasyonunu yaptırdım bir saat kuyrukta bekledikten sonra gişedeki kadına ayın 3 unde parise gitmek istiyorum dedim 47 avro dedi bende bismillah dedim ne oluyoruz dakika bir gol bir ben dedim gezginciyim yaw az para vermek istiyorum hatta hiç vermek istemiyorum bir baktı soyle bilgisayara hiç para vermeden gidebilirsin ama 9 saat sürer dedi tabi konusmamın basında ben interrail biletim oldugunu sölemiştim.Bende 9 saat sürsün sorun değil dedim bana 9 saat sürecek ve 3 tren değiştireceğim yerel trenlerin çizelgesini verdi sabah 10 gibi binip aksam 7 gibi pariste olacaktım benim için uygundu.Ha bu arada kadının bana soyledıgı 3 saatlik hızlı tren ozel bir tren oldugu için rezervasyon yaptırmanız gerekli ve bu yusden pahallı diğer trenler yerel trenler devlete ait ve kısa mesafelerde ılerlıyorlar bu yuzden 3 aktarma yaparak gitmem gerekecek parise.

Paris e gidiş olayını hallettikten sonra tren garından cıktım guzel bir hava ve cok azda olsa yagmur vardı elımde cek cek li valizle tam 4 saat hostel aradım daha dogrusu hostel buldum ama guzel mekanlara yakın olanlarda kalmak ıstedıgım ıcın once hareketlı caddelerın neresı oldugunu ogremem gerekıyordu bende bunun ıcın baya bı dolastım sonra daha once ınternetten de adını duymus oldugum White Tulip Hosteli gördüm Coffe Shop lara yakın biyerdeydi bende girdim içeri 3 gun kalmak istiyorum dedim bana 120 avro fiyat cekti bende bi gün kalayım o zman dedim 25 avro dedi tamam dedim nasıl olsa bir yolunu bulur ucuz bır hostel ayarlarım dıye bu gunluk burada kalayım gerıısne bakarım dıye dusundum bide gercekten cok yorulmustum 3 bucuk bir ucak yolculugundan sonra asagı yukarı 4 saat yurumustum elımde cekceklı valızle neyse buraya yerleştim bu hostelden pek memnun kaldıgım soylenemez tavsiye etmem yani ondan sonraki iki gun için ertesi gun baksa bir hostele yerlestim Hostel Meetingpoint burası gercekten guseldi ortamı cok iyidi girişte bir bar var ve sonra 4 kat odalar var her katın ayrı dusu tuvaleti var hatta kızların dusu ve Tuvalı ıle erkeklerınkı farklı aynı yer degıl buda guzel fazla yogun olmuyor.Ve soyle bir uygulama var hostelin kapısı içerden açılıyo size bir kagıt veriyolar kayıt olurken onu gösterip giriyosunuz bu yusden ne bar kısmına nede hostele hostelde kalanlardan baskası girmiyor buda ortamın daha iyi olmasını saglıyor ben cok memnun kaldım bu hostelden belirteyim tavsiye ederim.bu hostele iki gun için 60 avro odedım haftasonu oldugu ıcın bu fiyat diğer gunlere kıyasla pahallı olsada haftasonu için gayet uygun bir fiyattı eger gideceginiz yerler haftasonuna denk geliyorsa bunu dikkate alın mutlaka ve paranızı ona gore ayarlayın.

Amsterdamdan bahsedeyim biraz görülmesi gereken yerler Van Gough Müzesi ve onun yanında bulunan su an adını hatırlayamadıgım diğer müzeler bu müzelerin bulundugu alandaki I Amsterdam yazısı falan filan bide Heinekineen birasının müzesinin oldugu bina var.Ben müzeleri pek sevmediğim için maddi tasarruf acısından girmedim tercih meselesi Amsterdam birazda olsa venedike benziyor kuzey kısmında cok fazla kanal var ve bu kanalda yapılan kanal turları mevcut bende bu muzelerın oldugu alandan sehır merkezıne gıtmek ıcın bır defa bındım guseldi gercekten.Amsterdamda gördüğünüz evlere sasıracaksınız hepsi eski ve güzeller sehrin merkezinden uzaklastıkca sakınlık ve sessılık artıyor merkeze uzak ksımlar daha cok hosuma gitti.Sehir merkezi yani Red Light District in ve Coffe Shopların oldugu bölüm baya hareketli ve eglenceli tabide herkesin kafası iyi oldugu için her türlü insana denk gelmek mümkün Smiley biliyorsunuz ki hollandada bu ot dedikleri maruanna tam nasıl yazılıyor bilmiyorum kusura bakmayın ve magıc mushrooms(sihirli mantarlar) denen zevk veren maddeler yasal bu yusden bazı caddelerde dolasırken bile kafanız iyi olabilir ben son gun bu ot ve mantardan biraz denedim asırıya kacmadan benim hosuma gitti abartmamak kosuluyla denenebilir bence ama tavsiye etmem yinede sonra beni içeri almasınlar kotu ornek olmaktan yardım edelım derken hepsı boylamayalım ben pisbogaz oldugum için bide amsterdamda yediğim patates kızartmasından bahsedeyım “Manneken Pis” adlı dukanın onunde kuyruk vardı dıkkatımı cektı baya uzun bı kuyruk bende buda neymıs yaw dedim bi baktım patates kızartması satıyolar alla alla dedım ne kadar guzel olabilir bende girdim kuyruga Smiley hakikaten cok gusel yapıoolar giderseniz mutlaka deneyin ufak boyu bi kişiye rahat rahat yeter ben ilk aldıgımda orta boy aldım bitiremedim acemilik deneyin mutlaka gidersinz bide bu caddede yine Sex Müzesi var 4 avroydu giriş sanırım Seksin tarihçesinden bahseden seyler var içerde fotograflar heykeller falan ilginç bir yer girin görün bence normalde muzeye girmem ama buna girdim merak ettim.Amsterdam için 2 gun fazlasıyla yeter bence ulasım kolay otobusle veya yuruyerek heryerı gezebılırsınız.

Cvp: sincili_interrail_2010 11 ay, 2 hafta önce #9171

• sincili
  • ( Kullanıcı )
  • Eski Interrailci
Paris

3 Ekim Pazar günü sabah ayrıldım Amsterdam dan aynı gun aksam 7 gibi parise ulaştım Pariste couchsurfing.com dan buldugum bir kızın yanında kalacaktım.

Couchsurfingten bahsedeyim bilmeyenlere bu siteye üye oluyorsunuz ve profil olusturuyorsunuz daha sonra sizin gibi profil olusturanlar arasından gideceginiz sehirdeki insanlara mesaj yolluyorsunuz ben su su tarihlerde gelmeyi düşünüyorum siz müsaitmisiz gibi onlarda eger müsaitse size ewt gelebilirsiniz diyor ve mesajlasarak ayrıntılar konusup gidip oarad kalıyorusunuz bu tüm dunyada gezgincilerin konaklama masrafını azaltmak için kullandıgı bir yötemdir baksa sitelerde mevcut bunun gibi hospitality.org var mesela.Siz baskalarının yanında kalabileceginiz gibi bulundugnuz yerde sizde eger kaldıgınız yer uygunsa yurtdsıından gelen gezgnlerı evınızde agırlayabılırsınız tabıkı bu sadece konaklamayı kapsıyor gelenler yıyecek ve dıger gıderlerını kendılerı karsılıyorlar sitelere üye olunca ayrıntılı bilgileri zaten göreceksiniz.Hiç bilmeyenler için kısa bir acıklama yapmak istedim sadece ha bu siteler güvenilirmi yani kimse bunun garantisini veremez size ama profiline baktıgınız insanların referansının cok olmasına ve oraya gıdıp kalan ınsanların profılde yaptıgı yorumlara dikkat edersenız daha ıyı olur.

Neyse yanında kalacagım kızın ev adresını ve telefonunu daha once almıstım parise varınca hemen metroya ındım bı bılet aldım 1.4 avroydu sanırım ve gelmem gereken metro duragına geldım ındım caddeyı takıp edıp evı buldum kendısı eve yoktu bana telefonda Fransız İngilizcesiyle wii wii diyerek kaldıgı yeri zar zor yarım saate anlatabıldı bir binanın son katında tek oda mutfak tarzı biyerde kalıyordu ve ben oraya gittiğim sırada evde değidi bu yuzden bana telefonda anlattı ve buldugumda bı baktım kı evde bı cocuk oturuyo Smiley bu kım dedım telefonu ona ver dedi bende verdim Flavio adında brezilyalı bir arakadas oda CS ten bulmus Marie yi ve iki gun daha kalacakmıs orda sanırım tarihlerde bir karısıklık oldu ve tek goz odada 3 kısı yatmak zronda kaldık CS teki ilk deneyimimden pekte memnun kaldıgım söylenemz ama her zaman boyle olacak dıye bısey yok tamamen benım talıhsızlıgım neyse bu sayede pariste 3 gun kaldım ve hiç hostel parası odemedım giderken Türk kültürünü tanıtmak adına Türk kahvesi fincan ve cezve götürmüştüm hediye olarak tarhana corbası falan cok hosuna gitti hatunun Marie gercekten cok iyi bir insandı ama kaldıgım yer biraz rahat değildi tek sorun oydu yinede güzeldi bi aksam ben o ve flavio beraber cıktık dolastık bisikletlerle gezdik.

Bisiklet olayı

Pariste,Barselona da ve romadada vardı sanırım bu sehirlerde bisiklet yerleri var boyle yan yana mekanızmalar yapmıslar buralardan kredı kartı kulanarak bı ıkı ıslem yapıyosnuz ve bısıkletı buradan alıp kullanıp sonra sehrın baksa bır kısmında yıne bu mekanızmalar gordugunuz yere bısıkletı tekrar kıtleyebılıyorusunuz gusel bir uygualama eger yarım saat kullanırsan ucretsız yanı mesela bı yerden aldın dıger yere bırakana kadar yarım saat gecmedı 28 dakıka oldu dıyelım ucretsız tekrar aynı yerden aynı bısıkletı aldıgında bı yarım saat daha kazanıyorsun Smiley boyle yaparsanız butun sehrı bısıkletle rahat ve ucuza dolasabılırısınız yarım saten sonra her saat bası 1 avro ydu sanırım artıyo ucret ve kredı kartına yansıyor bu ıslemlerı ılk yaptıgınızda bisiklete bişey olursa diye belli bir meblag karantinaya alınıyor ve daha sonra siz bisikleti kitlediğinizde bu meblag geri bırakılıyor bunuda belirteyim bisikleti alıp gitmeyin kredi kartına baya bi fatura gelir sonra

Paris’tede cok eski ve güzel binalar mevcut görülecek yerler Notre dame ,Eifel kulesi,Louvre Müzesi ve tabiki bu müzedeki Monalissa resmi bunlar baslıcaları bunun dısındada görülecek yerler var tabi zamanınıza baglı olarak buralarada gidebilirsiniz bi turist haritası aldıgınızda zaten hepsini göreceksiniz Picasso müzesi var mesela borularla yapılmıs bır bına var pek ılgınc degıl ama adınıda unuttum sımdı orası gorulebilir kızlar ünlü alışveriş mağazalrının oldugu Şanzelize diye okunan ama böyle yazılmayan o bulvara gidebilirler söylemesi ayıp kardesime bir canta aldım buradan hatıra kalsın diye sonra romada ac kaldım bu yusden romada ac kalmak bı gun sonra yenen yemekle unutulabilir kardesıimin yüzündeki mutluluk paha biçilmez reklam gibi oldu neyse burasıda güzel bir yer görülmeli buraya kadar gelince dediğim gibi zamanınıza baglı olarak bircok yere gidebilirisiniz Eifel kulesinden bahsedeyim biraz mutlaka en tepeye cıkın ben ucuz olsun diye ikinci kata kadar yuuruyeyım dedim direkt 13 avroya en asagıdan asansore binebilirsiniz kekse bende ole yapsaydım ikinci kata yuruyecem dedim diğer gişeyi gösterdi kadın bende oraya gittim dedim yürüyecem bilet dediler 4 bucuk avro tamam ver bi dene dedim basladım yurumeye cık cık bitmedi arkadas zar zor ikinci kata geldim sonrası mecbur asansör yukarıya cıkıcam dedim kuyrukta duran görevliye tekrar bilet alman lazım dedi haydiiiii dedim içimden bileti sordum oda 5 avro yani toplamda yine 9 bucuk avro oldu direk cıkan asansore binsen daha iyiydi yani 13 avro bosuna yorulduk o kadar eifelin tepesinden parisi izlemek güzel bir duygu bide şampanya satıyolar en tepede yani kız arkadasınızla giderseniz mutlaka için ben tek gitmeme ragmen aldım içicem dedim ya buraya kadar gelmişim herkesin şerefine kaldırıp kadehimi bir iki yudum aldım

Parisi şehir yaşantısı bakımından pek sevmedim fazla kalabalık ve bilmiyorum pek ısınamadım birazda kaldıgım yerin pek rahat olmamasının ve buradayen hastalanmamın verdiği bir etki de olabilir bu.

Parise gece ulastıgımdan ve kalacagım yeri bulayım bir an evvel telasından dolayı gelir gelmez barselonaya rezervasyon yaptırmayı unuttum ama ulaştıktan sonrakı gunun sabahı hemen evın cok yakınında olan Nord garına gittim yine kuyruga girdim parisle Barselona arası baya uzun oldugu için yerel trenlerle ucret vermeden gıtmek biraz imkansız gibiydi cok zuun surebilirdi bu yusdden mecburen 12 saatte direkt barselonaya giden yataklı trenle rezervasyo yaptırdım 47 yada 48 avro gıbı bir para verdım ve bu koltuk ıcın yataklı vagon daha pahallıydı bu arada paristeyken barselonada kalacagım yerin rezervasyonunu yaptrdım forumdan necogokhan arkadasmızın tavsiyesi üzerine (ki kendisine çok teşekkür ederim gercekten mukemmel bir hosteldi) Sant Jordi Sagrada Famillia hostelini tercih ettim fiyatıda uygundu 3 gun için 55 avro verdim ve yerimi ayırttım.

Cvp: sincili_interrail_2010 11 ay, 2 hafta önce #9172

• sincili
  • ( Kullanıcı )
  • Eski Interrailci
Barselona

6 ekim çarsamba günü ayrıldım paristen ve 12 saat süren rahat bir tren yolculugundan sonra Barselonaya vardım saat 08:30 gibi tabi ulaşır ulaşmaz her zaman ilk yaptıgım seyi yaptım yine bir sonraki duragın bilet rezervasyonunu yaptırmak bir sonraki durak venedikti ve en az bı gunluk yolculuk benı beklıyordu gişeye gittim sıra yoktu bu sfer venedike gidicem dedim direkt tren
olmadıgını söylediler barselonadan milanoya oradan da venedike gidebeilirsin toplam 58 avro dediler bende baksa yolu yokmuya dedım yol cok uzun oldugundan ve zaman ksıtlı oldugunda yıne yerel terenlerı kullanmak ımkansızdı hiç para vermeden venedike gidebilirdim ama kac gunde gidecegimi kimse bilemezdi :Smiley kestirmek cok zor bu yuzden mecburen bunuda odeyıp aldım bileti 10 ekim Pazar gunu için.

Kalacagım yere en yakın metro ıstasyonunun adını yazmıstım zaten Venedik bileti olayını hallettıkten sonra en yakın metro duragına atlayıp kalacagım yere gıttım metro duraklarında gıseler yok makıneler koymuslar 10 defalı olandan aldım 7 avro 80 cente ve gercekten cok ısıme yaradı barselonada metroyla heryere gıtmek mumkun kolayca gezebılırsınız bosuna yurumeyın benm pariste yaptıgım gibi Hostele yerleştim biraz hostelden bahsedeyim apartman dairelerini hostel yapmıslar bu dairelerde iki banyo mutfak mutfakta kullanabilecegınız herturlu malzeme tabak canak mıkro dalga fırın normal fırın camasır makınesı vs her turlu sey mevcut ev gıbı yani ayrıca size verilen anahtarlarda en dıs kapının anahtarı dairenin anahtarı dairenin içinde odalarında kilidi var onun anahtarı ve esyalarınızı kıtleyecegınız yerın anahtarı mevcut yanı odanıza sadece odanızda kalanlar gırebılıyor cok gusel gercekten daireler temızlenıyor hergun benım cok hosuma gitti kaldıgım en iyi hostelde buydu avrupada yine gitsem barselonaya yine orda kalırım birde hostelin parti olayı var oda mükemmel şimdi bu hostellerden bes tane var barseloanada.Her gece 22:30 partiye gitmek isteyenler toplanıyolar hostelın lobosonde burada sagria diye telafuz edilen şaraplı meyve suyu ikram ediliyor fazla agır bir içki değil ama bedava hostelin ikrami herneyse toplanılıyor ve hostelin bş adamı organize edip herkesi metroya atlanıyor buradan gidilecek olan yere en yakın metro duragına gıdılıyor genelde sahıle yakın yerlerdekı cluplar tercıh edılıyor bu metro duraggında dıger hostellerden gelenlerde beklenıyor ve baya kalabalık bır grup olarak normalde para verılerek gırılen mekanlara gırıs ucretı vermeden gırme sanısınız oluyor bı suru ınsan oldugu ıcın hemen bırılerıyle tanısıp takılabılıyorsunuz ve sabaha kadar eglence sizi bekliyor Smiley ben 3 gece kaldım burada 3 gecede partideydim Smiley sanısnız yaver giderse benim gibi güzel anılarla ayrılabiirisiniz tabi gunduz uykusuz dolasacgınızda unutmayın
Barselonada görülecek yerlerin gösterildiği bir haritayı hostelde veriyorlar metroyu kulanarak bu yerlere gidebilirsiniz cok fazla meshur seyleri yok ama nou camp stadı var mesela buyuk bı park var adını unttum ha park guel ondan sonra sagrada famillia klisesi var benim kaldııgm yere cok yakındı Magic fountain denen bi olay var buyuk gusel eskı bır bınanın onune su fıskırtan seyler yapmıslar gece gosterıler oluyomus suyla ama 30 eylulde sonlandırmıslar be goremedım o yusden.Barselonada gunduz denızede gırebılırsınız sahilde guzel bır kumaslı var tabi yazın giderseniz daha uygun olur sahile giden alışveriş magazalarıyla ve ilginç insanlarla dolu bir caddesi var burada kapalı carsı gıbı bı yer yapmıslar cesıtlı meyve suları sekerlemeler faşan satıyolar gusel bi yer dediğim gibi çok ünlü yerleri olmasada görülmesi gereken yerleri mevcut ve gercekten Barselona sehir olarak cok gusel bir sehir fazla kalabalık değil yollar duzenlı sahıl serıdı oldugundan turıstık ve canlı biyer interrail yapılacaksa eger mutlaka rotaya alınmalı bence..

Cvp: sincili_interrail_2010 11 ay, 2 hafta önce #9173

• sincili
  • ( Kullanıcı )
  • Eski Interrailci
Venedik

Yaklasık bir gün süren bir yolculuktan sonra 11 ekim aksam 5 gibi Venedik Santa Lucia garına ulaştım bu gar sehrin merkezinde hemen tabi yine roma bileti için kuyruga girdim aynı gece 23:30 yerel bir tren oldugunu ogrendın yanı para vermeden gidebilecektım zaten venedıkte kalmayı dusunmuyordum romadakı yerımı ayırtmıstım barselonadayken ve venedıkın kucuk bi yer oldugunu bildiğimden yeter diye dusundum cantamıda emanete bıraktım lk 5 saat için 4 avro alıyolar sonra her saat için 60 cent artıyo fiyat buraya valızı teslım ettım ve gezmeye basladım Venedik gercekten cok romantık bir şehir gardan cıkar cıkmaz böyle bir küçük Emrah moduna giriyo insan saka bi yana sehrin hertarafında gondollar var su sesi var araba gürültüsü yok köprülerden gecerek ilerliyosun yururken ve restoranlardan hep guzel romantık muzık seslerı yukselıyor heryerde mumlar los bır ortam falan boyle rahatlatıcı bı yer ben biraz rahatsızdım buradayken bir gunluk yolculuk beni sarstı biraz ateslendım o yusden tam tadını alamadım diyebilirim venedikin.Bi yerde oturdum pizza yedim güya bu adamların pizzası meshur ama ben hiç sevmedim yani abartıldıgı kadar güzel değil hatta hiç güzel değil yani burada yediğimiz dandik pizzalar bile daha iyi.Ama buraya tekrar eşimle gelmek isterim ilerde inşallah evlenirsem şimdilik öyle bir niyetim yok ama olursa gercekten eşinizle veya kız arkadasınızla gelıp kalablıcegenız cok guzel bir yer Venedik benden söylemesi

Cvp: sincili_interrail_2010 11 ay, 2 hafta önce #9174

• sincili
  • ( Kullanıcı )
  • Eski Interrailci
Roma

Venedikte rahatsızlandıgım için cok dolsamadım saat 22:00 gibi gara geldim ve burada beklemeye basladım treni saat 23:30 hareket eden tren sabah 7 gibi roma-tiburtuna garına ulaştı yine daha önceden yaptıgım gibi hostele en yakın metro ıstasyonunu yazmıstım tburtinadan önce temrini garına gitmem gerektiğini öğrendim metro hattına yöneldim bu yuzden yine makinelar vardı buradaki bilet seceneklerınden bana en uygun gelen 4 avroya bir gun boyunca binebilecegim olandı ondan aldım bir tane ve terminiye daha sonrada baisilica san paolo metro duragına geldım Allahtan hostelin tam adresini yazmısım yoksa bulmam imkansızdı çünkü sadece binanın zilinde hostelin adı yazıyordu Twin Cities hosteli iki gunluk 35 avro vererek yer ayırttıgım bu hosteldende cok menun kaldım Franceso adında bir adam bi daireyi hostel yapmıs ama gusel temiz bir ortam sehir merkezine biraz uzak olsada metro duragına yakın oldugu için sorun değil bence ortam gayet guvenlı temiz ve sıcak tavsiye ederim.

Hostele yerlestikten sonra biraz uyudum malum ıkı gundur yollardayım baya yoruldum ve oglen gıbı metroya atladım collozeyumdan basladım gezmeye orayı gordum sonra meshur ask cesmesıne dogru yurudum aşk çesmesinide buldum yani diğer adıyla Fontana Trevi baya gusel bir yapıt ama çeşme demek bence yanlıs selale gibi mubarek çeşme diyince insan ufak bişey bekliyor apartman boynda çeşme yapmış adamlar ilginç.Burada dondurmacılar vardı herkeste Romadaki dondurmaları anlata anlata bitiremiyo bi deneyeyim dedim yemez olaydım dondurmadan sogudum sanıyorum bu dondurmaları anlata anlata bitiremeyen arkadaslar hayatlarında hiç güzel ülkemde ve dünyada meshur olan Kahramanmaraş dondurması yememişler yoksa Romadakine dondurma demezleri.dondurma faciasından sonra bir pizzacı gördum yine dedim ya pisbogazım birde romada deneyeyim romadaki pizzacılara bir sans vereyım dedim ama yine olmadı yine begenmedım bu sferki venedıktekındende kötüydü ben sevmedim zevk meselesi tabi sevenlerde olmustur ama beım damak zevkıme uygun değildi herneyse sonra vatikana gittim metroya atlayıp pardon metroyla gıtmedım anglo kalesone gıdeyım dedim oaraya gidince baktım ki Vatikan buraya cok yakın yuruyrek oraya gectim bu arada İspanyol merdıvenlerıne gitmeyı unuttum ama neysekı bı gunum daha vardı onada ertesı gun gıtıım vatikandaki kliseyide gordukten sonra hostele gerı dondum ve yattım.Ertesi gun sabah tam hostelden cıkacakken gece gec gelen ve benım bı alt ranzamda yatan Japon kızla tanıstım Türkiyede kapadokyada 7 ay calısmıs bu yusden turkce bılıodu benım turk oldugumu ogrenınce sevındı benle dolamsak ıstedı bende olur dedım zaten italyadada rehberlık yapmıs Japon turıstlere ıkı uc gun once ısten ayrıldıgı için oda ne yapacagına karar veremedıgınden bos bos dolanıomus ıtalyada son gunude onla gecırdık sagolsun ıyı kızdı gezdık beraber dolastık falan sayesınde birkaç güzel fotografım oldu genelde tek basıma oldugum ıcın cok az fotograf cekıleblıyordum..Roma macerasıda boylece biti ve 14 ekimde saat 14:15 te İstanbul ucagına binip yurda dondum

Cvp: sincili_interrail_2010 11 ay, 2 hafta önce #9175

• sincili
  • ( Kullanıcı )
  • Eski Interrailci
Masraflar

Vize ücreti: 160 tl
Gidiş dönüş ucak bileti: 330 tl
İnterrail bileti 10 gunde 5 gun flexi 315 tl
Seyahat sigortası 15 gunluk 20 tl
Toplam hostele verdıgım para 175 avro 350 tl
Trenlere verdiğim supplement ücreti 110 avro 220 tl

Bunlar zorunlu olanlar gerisi size kalmış harcamanıza vs mesela halihazırda pasaportunuz yoksa bunun içinde para vermeniz gerekecek ekstradan pasaport cıkartmak için.

Cvp: sincili_interrail_2010 11 ay, 2 hafta önce #9176

• sincili
  • ( Kullanıcı )
  • Eski Interrailci
Yazdıklarımı kopyala yapıstır yöntemiyle buraya aktardıgım için bazı sorunlar olabilir kuusrabakmayın interraile gitmeden önce çok faydasını gördüğüm bu siteye bunları aktarmada biraz geç kaldım ama zararın neresinden dönersem kardır diye düşündüm ve atardım benim için inanılmaz bir deneyimdi fırsat yaratın ve mutlaka yapın diyorum bunun dışında trenlegeziyorum.com ailesine gitmeden önce bana kattıklarından dolayı teşekkürü bir borç biliyorum...!
  • Sayfa:
  • 1
  • 2
Sayfa oluşturulma süresi: 1.03 saniye

fbPixel