Amsterdam
30 Eylül 2010 da sabah saat 10:20 gibi bindiğim ucak ogleden sonra saat 13:00 gibi Amsterdam schiphol Havalimanına ulaştı oradan hemen trene binip 4 avro 20 cent vererek aldıgım biletle Amsterdam centraale gittim.
Burada bir şeyi belirtmem gerek ben interrail biletimi 10 gün içinde 5 gün flexi olarak aldım yani 10 günlük bir zaman dilimi belirtiyorsunuz ve bu 10 gunluk dılım ıcınde 5 gun bu bileti kullanma hakkınız var.Bu yuzden ben zamandan kaybetmemek için amsterdamda nasıl olsa kullanmıyacagım diye amsterdamdan ayrılacagım gun tren biletimi baslattım bu yuzden havaalanından Amsterdam centraal tren garına giden trene para vererek bilet aldım eger biletim baslamıs olsaydı sanırım bu parayı vermeme gerek yoktu.
Amsterdam centraale ulaştıgımda önce ilk iş bir dahaki duragın yani parisin tren bileti rezervasyonunu yaptırdım bir saat kuyrukta bekledikten sonra gişedeki kadına ayın 3 unde parise gitmek istiyorum dedim 47 avro dedi

bende bismillah dedim

ne oluyoruz dakika bir gol bir ben dedim gezginciyim yaw az para vermek istiyorum hatta hiç vermek istemiyorum bir baktı soyle bilgisayara hiç para vermeden gidebilirsin ama 9 saat sürer dedi tabi konusmamın basında ben interrail biletim oldugunu sölemiştim.Bende 9 saat sürsün sorun değil dedim bana 9 saat sürecek ve 3 tren değiştireceğim yerel trenlerin çizelgesini verdi sabah 10 gibi binip aksam 7 gibi pariste olacaktım benim için uygundu.Ha bu arada kadının bana soyledıgı 3 saatlik hızlı tren ozel bir tren oldugu için rezervasyon yaptırmanız gerekli ve bu yusden pahallı diğer trenler yerel trenler devlete ait ve kısa mesafelerde ılerlıyorlar bu yuzden 3 aktarma yaparak gitmem gerekecek parise.
Paris e gidiş olayını hallettikten sonra tren garından cıktım guzel bir hava ve cok azda olsa yagmur vardı elımde cek cek li valizle tam 4 saat hostel aradım

daha dogrusu hostel buldum ama guzel mekanlara yakın olanlarda kalmak ıstedıgım ıcın once hareketlı caddelerın neresı oldugunu ogremem gerekıyordu bende bunun ıcın baya bı dolastım sonra daha once ınternetten de adını duymus oldugum White Tulip Hosteli gördüm Coffe Shop lara yakın biyerdeydi bende girdim içeri

3 gun kalmak istiyorum dedim bana 120 avro fiyat cekti bende bi gün kalayım o zman dedim

25 avro dedi tamam dedim nasıl olsa bir yolunu bulur ucuz bır hostel ayarlarım dıye bu gunluk burada kalayım gerıısne bakarım dıye dusundum bide gercekten cok yorulmustum 3 bucuk bir ucak yolculugundan sonra asagı yukarı 4 saat yurumustum elımde cekceklı valızle neyse buraya yerleştim bu hostelden pek memnun kaldıgım soylenemez tavsiye etmem yani ondan sonraki iki gun için ertesi gun baksa bir hostele yerlestim Hostel Meetingpoint burası gercekten guseldi ortamı cok iyidi girişte bir bar var ve sonra 4 kat odalar var her katın ayrı dusu tuvaleti var hatta kızların dusu ve Tuvalı ıle erkeklerınkı farklı aynı yer degıl buda guzel fazla yogun olmuyor.Ve soyle bir uygulama var hostelin kapısı içerden açılıyo size bir kagıt veriyolar kayıt olurken onu gösterip giriyosunuz bu yusden ne bar kısmına nede hostele hostelde kalanlardan baskası girmiyor buda ortamın daha iyi olmasını saglıyor ben cok memnun kaldım bu hostelden belirteyim tavsiye ederim.bu hostele iki gun için 60 avro odedım haftasonu oldugu ıcın bu fiyat diğer gunlere kıyasla pahallı olsada haftasonu için gayet uygun bir fiyattı eger gideceginiz yerler haftasonuna denk geliyorsa bunu dikkate alın mutlaka ve paranızı ona gore ayarlayın.
Amsterdamdan bahsedeyim biraz görülmesi gereken yerler Van Gough Müzesi ve onun yanında bulunan su an adını hatırlayamadıgım diğer müzeler bu müzelerin bulundugu alandaki I Amsterdam yazısı falan filan bide Heinekineen birasının müzesinin oldugu bina var.Ben müzeleri pek sevmediğim için maddi tasarruf acısından girmedim tercih meselesi

Amsterdam birazda olsa venedike benziyor kuzey kısmında cok fazla kanal var ve bu kanalda yapılan kanal turları mevcut bende bu muzelerın oldugu alandan sehır merkezıne gıtmek ıcın bır defa bındım guseldi gercekten.Amsterdamda gördüğünüz evlere sasıracaksınız hepsi eski ve güzeller sehrin merkezinden uzaklastıkca sakınlık ve sessılık artıyor merkeze uzak ksımlar daha cok hosuma gitti.Sehir merkezi yani Red Light District in ve Coffe Shopların oldugu bölüm baya hareketli ve eglenceli tabide

herkesin kafası iyi oldugu için her türlü insana denk gelmek mümkün Smiley biliyorsunuz ki hollandada bu ot dedikleri maruanna tam nasıl yazılıyor bilmiyorum kusura bakmayın ve magıc mushrooms(sihirli mantarlar) denen zevk veren maddeler yasal bu yusden bazı caddelerde dolasırken bile kafanız iyi olabilir

ben son gun bu ot ve mantardan biraz denedim asırıya kacmadan benim hosuma gitti

abartmamak kosuluyla denenebilir bence ama tavsiye etmem yinede sonra beni içeri almasınlar kotu ornek olmaktan

yardım edelım derken hepsı boylamayalım

ben pisbogaz oldugum için bide amsterdamda yediğim patates kızartmasından bahsedeyım “Manneken Pis” adlı dukanın onunde kuyruk vardı dıkkatımı cektı baya uzun bı kuyruk bende buda neymıs yaw dedim bi baktım patates kızartması satıyolar alla alla dedım ne kadar guzel olabilir bende girdim kuyruga Smiley hakikaten cok gusel yapıoolar giderseniz mutlaka deneyin ufak boyu bi kişiye rahat rahat yeter ben ilk aldıgımda orta boy aldım bitiremedim

acemilik deneyin mutlaka gidersinz bide bu caddede yine Sex Müzesi var 4 avroydu giriş sanırım Seksin tarihçesinden bahseden seyler var içerde fotograflar heykeller falan ilginç bir yer girin görün bence normalde muzeye girmem ama buna girdim

merak ettim.Amsterdam için 2 gun fazlasıyla yeter bence ulasım kolay otobusle veya yuruyerek heryerı gezebılırsınız.